Nieuwsbrief

Curaçao is niet de meest stijlvolle Carieb die je kunt bedenken, maar hoera: op de onontdekte Westpunt is de nieuwe Kura Hulanda Lodge een tropisch paradijs van jewelste.

Waar?

Curaçao, niet de meest sexy Carieb. Ga vér weg van de strandtenten met Gerard Joling, het Van der Valk-hotel met patat en appelmoes en Tros-leden op een ‘Thuis in de Tropen’-trip, en je komt uit op Westpunt. In die afgelegen en mooiste uithoek staat de Kura Hulanda Lodge.

Wat?

Het enige wat er in vijfsterrenhoteldorp Kura Hulanda in Willemstad (een Leading Hotel of the World) aan ontbrak, was strand. Daarom kocht multimiljonair en filantroop Jacob Gelt Dekker het beste strand van het eiland. Daar bouwde hij aan de Caribische Zee zijn tropische idylle.

Voor wie?

Alles is aanwezig voor een onbekommerde week luieren met je beste vriendin of liever nog met je geliefde. De Lodge trekt veel huwelijksreizigers.

Kamers?

Het woord ‘kamer’ is te min voor de zee van ruimte die schuilgaat achter je keycard. Behalve een kolossaal donzig bed ook een loungebank, tv en dvd, genoeg kastruimte voor een jaarverblijf, een keukentje met eettafel en dé troef: eierstoelen en chaises longues op je eigen patio én terras.

Faciliteiten?

Alles draait om het zwembad, dat zo uitnodigend is dat je er driemaal daags in plonst. Ligstoelen staan onder palmbladeren daken, want aan ozon doen ze hier niet. IJskoude drankjes worden bezorgd terwijl je zont of poedelt.

Honger?

Tussen zwembad en strand ligt het riante terras van restaurant Watamula. De kaart is klein maar fijn en de prijzen zijn prettig. Probeer de Curaçaose bananensoep en de quesadillas. Aan zee komen in de Kalki Beach Bar kleine gerechten van de grill, waaronder vers gevangen visjes.

Dorst?

Aan de verfrissende sapjes awa lamoenchi (limoensap met suiker en schaafijs) en fruitpunch ben je meteen verslaafd, maar er is ook een puike cocktailkaart met klassiekers als de Cosmo, Margarita en Mai Tai en lokale specials als de Blue Lodge (Blue Curaçao, rum, kokos en ananas) of Purple Rain (Blue Curaçao, wodka, cranberrysap en limoen).

Huisgenoten?

Amerikanen, Nederlanders en veel gegoede Curaçaoënaars die een weekendje de Willemstadse drukte ontsnappen. Ook te gast: kleurige parkieten en ander tropisch fladderends, plus hagedissen en leguanen die rond etenstijd nieuwsgierig worden. Met mazzel heb je een babygekko als huisdier – handig tegen muggen.

Activiteiten?

Bij voorkeur géén. Languit onder een palmboom aan het zwembad of op je eigen terras met een boek of iPod volstaat voor volmaakt geluk. Bestel een massage – Zweeds, holistisch of Lomi-Lomi, met etherische olie of hete stenen – en je wilt nooit meer weg uit Westpunt.

Anders nog?

De azuurblauwe zee in. De Lodge heeft een fijne voortuin: de mooiste duik- en snorkelplek van het eiland, met de toepasselijke naam Alice in Wonderland. Weinig stroming, goed zicht en dus relaxed genieten van grillige koraalformaties, kreeften, schildpadden en stervissen – op vijf meter van het strand. Een snorkelsetje huur je voor een paar gulden bij de duikschool naast de Lodge.

Eropuit?

Geen probleem. Wild en woest is de omgeving, maar makkelijk te verkennen. Voor paardrijden, mountainbiken, wandelen of een jeepsafari naar het uitgestrekte Christoffelpark. Huur een quad en scheur langs de ruige noordkust met verlaten baaien waar schildpadden nesten en de golven op de lavarotsen beuken. Prachtige landhuizen, de vroegere optrekjes van koloniale plantagehouders, zijn opgelapt en omgetoverd tot restaurant of museum.

Minpunt?

De toiletartikelen hadden minder karig gemogen. En onder invloed van de veel noordelijker voortrazende orkaan Wilma lag het strand vol aangespoeld koraal – maar dat is allang opgeruimd als jij incheckt.

Pluspunt?

Westpunt stond al lang vóórdat de Lodge er was bekend als de beste plek van het eiland voor een romantische zonsondergang. Zak onderuit op de loungekussens, bestel een cocktail en geniet van een tropisch sprookje.

Kost dat?

74 Kamers en suites vanaf USD 200, Caribisch zeezicht kost 50 dollar meer. Gratis extraatjes: keukentje, cd-/dvd-speler, breedbandinternet, bij de studio’s een terras en bij de suites een buitendouche.

Korting?

De vierde nacht is gratis en er zijn kekke pakketten, zoals The Best of Both Worlds: twee nachten in Kura Hulanda Willemstad en drie in de Lodge voor USD 650 p.p., inclusief twee diners en bij aankomst een fles champagne.

Adres?

Kura Hulanda Lodge & Beach Club, Westpunt, Curaçao, tel. 005999 434 7700, www.kurahulanda.com

Gratis nieuwsbrief
Wil jij mijn reisreportages gratis in je mailbox? Ik stuur je graag eens per kwartaal mijn nieuwsbrief.