Nieuwsbrief

Monte-Kuurlo

Kaviaar op je gezicht, bubbelen in heilzaam zeewater of een ouderwetse scheerbeurt: het kan in de lekkerste, duurste en misschien wel beste spa van Europa. Kuren op z’n Monte-Carlo’s.

Massaazj pour le visaazj! Wiz caviaaar!” roept de blonde schoonheidsspecialiste vrolijk, in de salon de beauté met uitzicht op de Méditerranée. Kaviaar op je gezicht kan je krijgen. In Monte-Carlo is alleen het allerbeste goed genoeg en dus bedekt ze mijn gezicht met het peperdure cosmeticamerk La Prairie. Het smeuïge smeersel met kaviaarbolletjes is een weldaad na het Spartaanse gereedschap waarmee ze mijn mee-etertjes opruimde: twee scherpe duimnagels. De tranen biggelen over mijn wangen, maar dat is door de kaviaarcrème meteen vergeten.

Les Thermes Marins de Monte-Carlo is de topspa van Europa. Het menu biedt zes pagina’s tjokvol verwenbehandelingen, van een ouderwetse scheerbeurt (drie kwartier, 40 euro) of mijn ‘Zwitserse cellulaire kaviaarbehandeling pour homme’ (een uur, 110 euro) tot combinatiepakketten vol oppep-, afslank- en relaxbehandelingen van een volle dag.

Maak er een hele spavakantie van, zo je wilt: met het Monte-Carlo Age Perfection Programme ben je zes dagen zoet. Tussen de medische check-up en het champagne-overgoten slotdiner word je onthaald op cardiofitness, tai-chi, een cosmetische facelift, fysiotherapie en zuurstofbehandelingen. Gemiddeld wordt er 5½ uur per dag inspanning gevraagd en elke dag bespreek je de vorderingen met jepersonal anti-ageing manager.

Jonger worden is hard werken, maar er wordt ook ontspannen: elke avond komt debeauty room service langs in je super-de-luxe suite voor een massage en een facialnaar keuze. Het lekkerst is voor het laatst: op dag zes is het tijd voor de Monte-Carlo Diamond Massage, die nog decadenter is dan de naam doet vermoeden. Je lijf wordt gescrubd met fijngemalen diamant, dan volgt een massage met rozenolie en tot slot word je ingesmeerd met een crème met goudpoeder. Flonkerend sta je twee uur later buiten. Mag ook wel, want het zesdaagse verjongingspakket, inclusief verblijf met zeezicht, kost een slordige achtduizend euro.

Dat trekt mijn nep-Louis Vuitton-portemonnee niet. Ik kies à la carte voor de simpelere Monte-Carlo Massage. Ik verdwijn onder een sarong en word met behulp van oude Balinese technieken gestreeld en gekneed. Daarna verdwijnt de doek en worden mijn schouders, rug, benen en voeten gemasseerd met olijfolie. Geen goud of diamant, maar het scheelt in de prijs en het eindresultaat is hetzelfde: na anderhalf uur voel ik me totaal ontspannen en rozig.

Mijn wangen zijn nog steeds glad als babybilletjes, want eerder ging ik op bezoek bij de barbier voor de scheerbeurt van mijn leven. Mijn gezicht werd ingepakt in een warme handdoek met etherische oliën, ik werd vakkundig ingezeept, secuur geschoren met een ouderwets en vlijmscherp mes en kreeg een gezichtsmassage met verzorgende crème als finishing touch. Heel wat anders dan rap raggen met je Mach III en afblussen met ordinaire aftershave. En het voelt een stuk beter. 

Les Thermes Marins de Monte-Carlo (Avenue Monte-Carlo, tel. 00377 9216 4040, www.montecarlospa.com) heeft ook zwembaden, een hamam, sauna’s, een fitnesszaal en een restaurant voor een lightlunch of dito diner. Andere spa’s in Monaco: De nieuwe Monte-Carlo Spa in het Hôtel Mirabeau (Avenue Princesse Grace 1, tel. 00377 9216 2525) en de moderne E’spa in het Hôtel Métropole (Avenue de la Madone 4, tel. 00377 9315 1515, www.metropole.com).

Gratis nieuwsbrief
Wil jij mijn reisreportages gratis in je mailbox? Ik stuur je graag eens per kwartaal mijn nieuwsbrief.